Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Absolventi škol nemají práci. Nejhůř jsou na tom kuchaři nebo kadeřnice

Téměř pět set absolventů středních škol se jen v září přihlásilo v Libereckém kraji na úřad práce. Nejhůře jsou na tom gastronomické obory - například kuchař nebo číšník, ale také kadeřnice. Problém nemají naopak třeba obráběči.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

A61n69e32t89a 98M10a54l53á 6591220255

Nejsem z oboru, ale podle mě si dobrej kuchař najde práci vždycky. Problém je to, co leze z učňáků - co mám známý, tak ty se naučili leda tak škrábat brambory a nosit věci ze skladu. Když na tom byli jo dobře, tak je někdy v závěrečnym ročníku pustili k vaření vývaru... A kdo po škole takovýho kuchaře zaměstná?

+2/0
10.10.2013 14:12

P93e44t14r 28Č59i50h55á69k 7301650974427

Naprostý souhlas, schopná mládež odchází na zkušenou do zahraničí a pak se vrací se zkušenostmi. Proč to říkám? Na učilišti za tři roky učení vyleze kuchař, který umí pouze krájet cibuli až na takové úrovni je české školství v učňovských oborech. Docela smutné

0/0
10.10.2013 15:47

P75a73v22e63l 62O32d14r81a71z19i57l 6574539307520

Tak já jsem docela mimo obor, ale nemají v létě prázdniny? A nejede přes prázdniny spousta provozů, kde by bylo možné jakous takous praxi získat? Aspoň s tím vývarem...?

0/0
11.10.2013 22:05

K23a42r38e39l 40S86t84r43ž40a49n90o29v18s95k52ý 1768445865

Každý svého štěstí strůjcem. Když si někdo myslí, že se uživí jako kuchař, prosím, ať se vyučí. Jenže zeptejte se majitelů hotelů a restaurací, jak je těžké sehnat kvalitního kuchaře, znalce oboru a dříče. Kolik těch zapsaných absolventů má zkušenosti ze zahraničí? Kolik z nich dokáže řídit provoz kuchyně? Kolik z nich se dál vzdělává? Kolik z nich dál sleduje trendy v moderní gastronomii? Tady je kámen úrazu, ne v množství kuchařů. Ekonomika Libereckého kraje stojí na turistickém ruchu, hotelů, penzinů, restaurací je tady jako máku. Ale všude vám udělají přírodní plátek s UHO, hranolky z friťáku a k tomu hrášek z konzervy.

+2/0
10.10.2013 13:24

P56a67v37e76l 94O71d81r50a64z66i50l 6244609147270

A navíc, kolikrát jsou kuchyně v suterénech, uprostřed budovy, není tam signál a kuchtík tak nemůže na Fejsbuk!

0/0
11.10.2013 22:06







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.