Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Jíst musíme, tak ať je to radost, říká šéfkuchař z oblíbené Prezidentské

Hovězí kližku dělá při sedmdesáti stupních 18 hodin. Ponořenou do sádla, čemuž v gastronomickém slovníku odpovídá pojem konfitovaná. „Tuk je přece nositelem chutí,“ upozorňuje David Třešňák, šéfkuchař z Prezidentské chaty, jež v létě patří v Jizerských horách mezi nejoblíbenější cíle výletníků.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

P70e24t91r 25Č69i32h95á42k 7551480424187

Osobně chodím často. A můžu doporučit a taky doporučuji všem:-)

0/0
5.7.2016 17:53

M34i66r48o34s67l54a63v 17P23a57č38e43s 8860707426662

Za kolik je ten smažený sýr s bramborama a tatarkou na té "Presidentské chatě"?

0/0
7.7.2016 9:09

T40o57m59á45š 29M74a79x11a 5883370705117

V 5 lidech dávat 700 jídel denně... no klobouk dolů 8-o

+1/0
5.7.2016 13:38

G79e73o30r88g 12K14o87m89b93e92r18e79c 9874911706221

asi zajedu, ty jidla vypadaj dobre na tech fotkach viz http://prezidentska.cz/ukazka-z-jidelniho-listku

+1/0
5.7.2016 13:06

H84o57n38z97a 88K38ř12e96n87e95k 7884584864478

Nikdy bych do své restaurace smažák nedal, snad má i nějaké slovo, jako šéfkuchař...Jinak tohle mě vždy na téhle práci deprimovalo. Někde u soukromníka být od nevidím do nevidím. Co z toho života potom člověk má? Teď vařím v kuchyni v jednom ze řetězců a jsem spokojený, 7 - 10 hodin a směny krátký, dlouhý týden a peníze taky dobré. OK, třeba to není ta absolutní gastronomie se vším všudy, ale alespoň mám něco ze života.

+1/−2
5.7.2016 12:18

M45a40r82t61i36n 48P36l49o40c81e81k 8521724462486

Mají to jako práci i koníčka, ty děláš prostě jak ve fabrice u pásu (to není urážka), nedá se to ani omylem porovnat, jsou to dvě naprosto odlišné věco.

+7/0
5.7.2016 12:50

J79a57n 36N14o66v25á40k 6974724

Já to nechápu. Když jsem v něčem dobrý, tak z toho taky něco chci. Být v práci 18 hod a dělat smažáky? Co? Proč? ... Cože?

+1/−1
5.7.2016 10:37

P22e50t71r 33Š11k15o25d39a 5137560574770

Dost smutné, že i dnes jde většina lidí po něčem tak odporném a ubohém jako je smažák. V případě Prezidentské chaty je to možná zbytečně složitým (přitom ale jednoduchým) jídelním lístkem. Strapačky, nastavovaná kaše, pstruh s rizotem, bramborovo-mrkvové pyré, řapíkatý celer,... nad tím budou lidi přemýšlet a nakonec si řeknou, že neví, tak si dají radši to, co znají, co je jim naprosto jasný.

+4/−10
5.7.2016 10:13

M95a35r65t32i85n 45P27l56o25c45e65k 8641574182486

Jako že bys lidi nevěděli co je to řapíkatý celer, strapačky, mrkvove pyré, nebo pstruh?

+2/0
5.7.2016 12:53

H62o54n29z31a 14V42r20á49n84a 5761127474351

Proč hned "odporný... ubohý..." To, že si ho někdo v restauraci dá, není to třeba kvůli tomu, že mu prostě chutná? Někomu chutná smažený sýr, mě třeba smžený květák, nebo celer. To je také odporné a ubohé?

+6/0
5.7.2016 12:58
Foto

T65o52m49á25š 88D70v82o31ř70á80k 3795793236516

Možná je to ubohé, ale já si smažák dám rád...:-)

+10/0
5.7.2016 13:22

T56o75m 84D16v74o91r65n62í83k 4822353532440

Abych parafrazoval Forresta Gumpa - "Ubohemu kazdy ubohy..." Samotny fakt, ze vam smazak nechutna, preci neznamena, ze je odporny, ne? Ja treba ziji v zahranici, kde o necem takovem neslyseli - a smazak je jedno z jidel, ktere pokazde na dovolene v CR dokazi snist v megakvantech... :-) Proste takova jednoducha vec, ale pro mne maximalne chutna. Takze pomalu s tim odsuzovanim! V

+4/0
5.7.2016 14:50

D84a84n79i55e83l 96J90i89r71á95č49e75k 3861340260908

Několikrát jsem tam byl a tomuhle říkáte vyšší patro gastronomie? To chodíte normálně do mekáče či kfc nebo do nádražních bufetů??? Ano, vaří tam dobře a přesně takhle by měli vařit v každé hospodě a bylo by to super. Ale jako říkat tomuhle vyšší patro gastronomie je fakt zoufalost a nebo placená reklama. Na vyšší patro gastronomie si musíte zajet minimálně do Prahy do Cotto Crudo, Alcronu, Coda, Belleuve, Terasa u Zlaté studně a podobně... to nic proti Prezidentské chatě, vaří tam opravdu dobře, ale přesně tak, jak by se vařit mělo a nazývat vyšším patrem to, co by mělo být standardem, je opravdu mimo.

+8/−9
5.7.2016 9:37

M72a48r50t89i89n 62S72k10á69l37a 8554687138678

Jenže jak vidíš, i když se kuchař snaží, tak průměrnej Čecháček se tam stejně jde nažrat řízku nebo smažáku... já to nechápu, tyhle věci jsem hltal ve dvaceti, ale snad dospělý člověk by měl mít touhu objevovat nové zajímavé chutě a dávat si laskominy, které nikdy neměl... ale holt asi ne.

+13/−5
5.7.2016 9:49

J65o89s45e35f 97Č45i90h35á95k 7821329600836

Dát si kus masa znamená být průměrný?

0/0
5.7.2016 11:02

K78l44á40r87a 67T49r70n20k43o83v62á 3534319224789

Snad kdybyste se nejprve naučil významu slov.

0/−1
5.7.2016 13:58

J84a55n 51H31a85v14r40d58a 3396604362796

Skálo, ty jsi určitě nadprůměrný čechacek, kvalita se nedá přehlédnout.

+1/0
6.7.2016 9:10

V10á47c51l67a67v 39J78í93r64a 5392487862295

A jéje, pan Charles Duchemin v přestrojení za pana Daniela si odskočil z Cotto Crudo do Jizerek. Kdo jezdí na dlabanec do Práglu přece nemůže uznat snahu o kvalitu nějakého kuchtíka z horské boudy. Jen na okraj. Čtu názory čtenářů IDnes. A kdyby někdo na Liberecku sestrojil slepici snášející zlatá vejce, vždycky je shozen světaznalými odborníky, kteří vědí, že... Bohužel, to je typické snad opravdu jen pro Liberecko. Tolik na okraj:-/

+5/−1
5.7.2016 10:29

D41a56n31i15e82l 80J75i33r21á49č49e41k 3101730790488

To jste úplně mimo, já nepíšu, že neuznávám jeho kvality, naopak píšu, že tam vaří dobře a že by takhle měli vařit v každé hospodě, ale sorry vyšší patra gastronomie tohle opravdu nejsou, za tím si stojím. Jestli chce někdo vyšší patra gastronomie, tak musí do cotto crudo nebo alcronu a jestli chce nejvyšší, tak musí bohužel mimo ČR.

0/−1
5.7.2016 13:01

D84a10n36i41e68l 70J72i90r26á94č24e52k 3271230550178

Děcka mínusy se nechte od cesty, mě jsou ukradený a sami tím o sobě dáváte vedět, že na oběd chodíte do bufetu a průměrná hospoda je pro vás gastronomické porno ;-D;-D

0/0
6.7.2016 0:34

V63á12c54l56a18v 53J56í79r60a 5552877972115

Ale no tak, pane Jiráčku. My už teď opravdu věříme, že jste přes gastronomii odborník:-)

0/0
6.7.2016 11:11

L35i66b64o97r 54F78i38l22á55k 8596709836396

Těší mě, že díky svému šéfovi si můžu každý půlrok koupit do kuchyně něco nového.“

--------------

Třeba pět litrů fritovacího oleje..........Jo, takovým nadšencům fandím.R^

+2/−13
5.7.2016 7:53

P87a86v65e32l 16H97r93á42d76e97k 9297331409

Pokud byste si pořádně přečetl článek, nebo navštívil tuto chatu a přečetl si jídelní lístek, zjistil byste totiž, že v podstatě fritovací olej ani nepotřebuje k vaření. To vše ale za předpokladu, že jste alespoň trochu inteligentní, což zjevně nejste ;-D

+9/−1
5.7.2016 10:06







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.