Diskuze

Jíst musíme, tak ať je to radost, říká šéfkuchař z oblíbené Prezidentské

Hovězí kližku dělá při sedmdesáti stupních 18 hodin. Ponořenou do sádla, čemuž v gastronomickém slovníku odpovídá pojem konfitovaná. „Tuk je přece nositelem chutí,“ upozorňuje David Třešňák, šéfkuchař z Prezidentské chaty, jež v létě patří v Jizerských horách mezi nejoblíbenější cíle výletníků.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

P53e69t23r 38Č91i53h48á59k

5. 7. 2016 17:53

Osobně chodím často. A můžu doporučit a taky doporučuji všem:-)

0 0
možnosti
MP

Za kolik je ten smažený sýr s bramborama a tatarkou na té "Presidentské chatě"?

0 0
možnosti
TM

T72o78m18á43š 82M88a16x32a

5. 7. 2016 13:38

V 5 lidech dávat 700 jídel denně... no klobouk dolů 8-o

1 0
možnosti
GK

asi zajedu, ty jidla vypadaj dobre na tech fotkach viz http://prezidentska.cz/ukazka-z-jidelniho-listku

1 0
možnosti
Foto

Nikdy bych do své restaurace smažák nedal, snad má i nějaké slovo, jako šéfkuchař...Jinak tohle mě vždy na téhle práci deprimovalo. Někde u soukromníka být od nevidím do nevidím. Co z toho života potom člověk má? Teď vařím v kuchyni v jednom ze řetězců a jsem spokojený, 7 - 10 hodin a směny krátký, dlouhý týden a peníze taky dobré. OK, třeba to není ta absolutní gastronomie se vším všudy, ale alespoň mám něco ze života.

1 2
možnosti
MP

Mají to jako práci i koníčka, ty děláš prostě jak ve fabrice u pásu (to není urážka), nedá se to ani omylem porovnat, jsou to dvě naprosto odlišné věco.

7 0
možnosti
JN

J23a64n 43N58o82v37á92k

5. 7. 2016 10:37

Já to nechápu. Když jsem v něčem dobrý, tak z toho taky něco chci. Být v práci 18 hod a dělat smažáky? Co? Proč? ... Cože?

1 1
možnosti

P62e68t75r 53Š29k83o23d11a

5. 7. 2016 10:13

Dost smutné, že i dnes jde většina lidí po něčem tak odporném a ubohém jako je smažák. V případě Prezidentské chaty je to možná zbytečně složitým (přitom ale jednoduchým) jídelním lístkem. Strapačky, nastavovaná kaše, pstruh s rizotem, bramborovo-mrkvové pyré, řapíkatý celer,... nad tím budou lidi přemýšlet a nakonec si řeknou, že neví, tak si dají radši to, co znají, co je jim naprosto jasný.

4 10
možnosti
MP

Jako že bys lidi nevěděli co je to řapíkatý celer, strapačky, mrkvove pyré, nebo pstruh?

2 0
možnosti
DJ

Několikrát jsem tam byl a tomuhle říkáte vyšší patro gastronomie? To chodíte normálně do mekáče či kfc nebo do nádražních bufetů??? Ano, vaří tam dobře a přesně takhle by měli vařit v každé hospodě a bylo by to super. Ale jako říkat tomuhle vyšší patro gastronomie je fakt zoufalost a nebo placená reklama. Na vyšší patro gastronomie si musíte zajet minimálně do Prahy do Cotto Crudo, Alcronu, Coda, Belleuve, Terasa u Zlaté studně a podobně... to nic proti Prezidentské chatě, vaří tam opravdu dobře, ale přesně tak, jak by se vařit mělo a nazývat vyšším patrem to, co by mělo být standardem, je opravdu mimo.

8 9
možnosti
MS

Jenže jak vidíš, i když se kuchař snaží, tak průměrnej Čecháček se tam stejně jde nažrat řízku nebo smažáku... já to nechápu, tyhle věci jsem hltal ve dvaceti, ale snad dospělý člověk by měl mít touhu objevovat nové zajímavé chutě a dávat si laskominy, které nikdy neměl... ale holt asi ne.

13 5
možnosti
LF

Těší mě, že díky svému šéfovi si můžu každý půlrok koupit do kuchyně něco nového.“

--------------

Třeba pět litrů fritovacího oleje..........Jo, takovým nadšencům fandím.R^

2 13
možnosti
PH

Pokud byste si pořádně přečetl článek, nebo navštívil tuto chatu a přečetl si jídelní lístek, zjistil byste totiž, že v podstatě fritovací olej ani nepotřebuje k vaření. To vše ale za předpokladu, že jste alespoň trochu inteligentní, což zjevně nejste ;-D

9 1
možnosti