- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Stačí nebej línej jako veš, naučit se péct vlastní kváskovej, a pak teprve by se i tihle jakopekaři museli poctivě vynasnažit aby zaujali i bez blábolení pisálků.
Jak jednoduché kritizovat. Úspěch se v ČR bohužel neodpouští. Tak si lidičky nazapomeňte nakoupit rozmrazované pečivo v supermarketu. Je přeci jedno co v tom je,hlavně že je to v akci!
Stačilo semlít votruby pro prasata, najít pár naivních novinářů a super výdělek je na světě .... Náklady jsou mnohem nižší, ale cena za prasečí superchleba trojnásobná ...
Mně chuť celozrnného pečiva nevadí. Vadí ale to, že výrobce (dříve pekař) ve snaze, aby to vypadalo ještě "zdravěji" na to nasype 20 druhů semínek.
To nevadí, že je to jemně namletý šrot pro prasata, ale je to exkluzivní a když se k tomu správně vykulí oči (jako třeba nejmenovaná hlasatelka na Nově) tak je to trhák a šmytec. Z vědeckého hlediska je však zajímavé, že prasata po tomto šrotu pěkně tloustnou ale člověk po něm bude hubnout. Já bych dokonce marketingově tvrdil, že ten šrot je sofistikovaný a sám pozná, ve kterém těle se nachází a co má tudíž dělat. Tak já osobně raději chvíli počkám, až jiní vědci, placení jinou agenturou, zjistí, že je vlastně všechno špatně.
...„Hledali jsme technologii, na které by se dala umlít otruba....
Takže votrubama do nás , jo ??? A prej superchleba !!!
Vyrábět bez éček, jo? Takže určitě ani E 408? A bez chemie... Hmmm... A kvasinky chemicky nevyrábějí E 290?
No jo, já vím, že rejpu, je mi jasný, co chtěl ten člověk říct, ale tohle démonizování éček a chemie mě fakt štve. Samotné pečení je chemický proces při kterém dochází k přeměně cukrů, bílkovin a dalších látek. Při kynutí taky jede chemie na plné pecky, kvasinky (droždí, to je to E 408) vyrábějí oxid uhličitý (E 290). A většina éček jsou úplně obyčejné látky, kde E xxxx dává jenom jednoduchý kód, jak to snadno hledat v katalogu. Jen realtivně málo éček je škodlivých nebo i potenciálně nebezpečných (jako všude záleží na množství - třeba bez cukru žít nemůžeme, ale sypat ho do sebe ve velkým je špatný).
"Při kynutí taky jede chemie na plné pecky, kvasinky (droždí, to je to E 408) vyrábějí oxid uhličitý (E 290)"
a ještě ethanol...
To jsem se toho dozvěděli ...
zřejmě tu mmouku vyrábí někde ve světě, když jde o unikát jen ve střední Evropě ....
Spiše to bude tím, že tam kde nemají na normální mouku tohle vyrábějí z nouze jako náhražku ...