Diskuze

Je to revoluce v českém pekařství, říkají odborníci o novém superchlebu

Revolucí v českém pekařství nazývají odborníci z Vysoké školy chemicko-technologické v Praze speciální celozrnnou mouku, kterou vyvinuli v Mlýnu Perner ve Svijanech. Podle odborníků je to unikát nejen v rámci Česka, ale i střední Evropy.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
HF

Stačí nebej línej jako veš, naučit se péct vlastní kváskovej, a pak teprve by se i tihle jakopekaři museli poctivě vynasnažit aby zaujali i bez blábolení pisálků.

0 2
možnosti
BP

Jak jednoduché kritizovat. Úspěch se v ČR bohužel neodpouští. Tak si lidičky nazapomeňte nakoupit rozmrazované pečivo v supermarketu. Je přeci jedno co v tom je,hlavně že je to v akci! ;-D

1 0
možnosti
MV

M18i48l46a71n 79V42i55k

6. 10. 2016 14:24

A ta šiška chleba váží 10 dkg nebo 2 kila??8-o

0 0
možnosti
PK

P74e90t62r 41K55o76l74á64ř

6. 10. 2016 9:28

Stačilo semlít votruby pro prasata, najít pár naivních novinářů a super výdělek je na světě .... Náklady jsou mnohem nižší, ale cena za prasečí superchleba trojnásobná ...

2 0
možnosti
PS

Mně chuť celozrnného pečiva nevadí. Vadí ale to, že výrobce (dříve pekař) ve snaze, aby to vypadalo ještě "zdravěji" na to nasype 20 druhů semínek. :-/

2 0
možnosti
JS

To nevadí, že je to jemně namletý šrot pro prasata, ale je to exkluzivní a když se k tomu správně vykulí oči (jako třeba nejmenovaná hlasatelka na Nově) tak je to trhák a šmytec. Z vědeckého hlediska je však zajímavé, že prasata po tomto šrotu pěkně tloustnou ale člověk po něm bude hubnout. Já bych dokonce marketingově tvrdil, že ten šrot je sofistikovaný a sám pozná, ve kterém těle se nachází a co má tudíž dělat. Tak já osobně raději chvíli počkám, až jiní vědci, placení jinou agenturou, zjistí, že je vlastně všechno špatně.

6 0
možnosti
OR

...„Hledali jsme technologii, na které by se dala umlít otruba....

Takže votrubama do nás , jo ??? A prej superchleba !!!

2 1
možnosti
WD

Vyrábět bez éček, jo? Takže určitě ani E 408? A bez chemie... Hmmm... A kvasinky chemicky nevyrábějí E 290?

No jo, já vím, že rejpu, je mi jasný, co chtěl ten člověk říct, ale tohle démonizování éček a chemie mě fakt štve. Samotné pečení je chemický proces při kterém dochází k přeměně cukrů, bílkovin a dalších látek. Při kynutí taky jede chemie na plné pecky, kvasinky (droždí, to je to E 408) vyrábějí oxid uhličitý (E 290). A většina éček jsou úplně obyčejné látky, kde E xxxx dává jenom jednoduchý kód, jak to snadno hledat v katalogu. Jen realtivně málo éček je škodlivých nebo i potenciálně nebezpečných (jako všude záleží na množství - třeba bez cukru žít nemůžeme, ale sypat ho do sebe ve velkým je špatný).

6 1
možnosti
LK

"Při kynutí taky jede chemie na plné pecky, kvasinky (droždí, to je to E 408) vyrábějí oxid uhličitý (E 290)"

a ještě ethanol...

2 0
možnosti
ON

To jsem se toho dozvěděli ...

zřejmě tu mmouku vyrábí někde ve světě, když jde o unikát jen ve střední Evropě ....

4 0
možnosti
PK

P83e90t11r 83K88o90l57á73ř

6. 10. 2016 9:31

Spiše to bude tím, že tam kde nemají na normální mouku tohle vyrábějí z nouze jako náhražku ...

0 0
možnosti