Diskuze

Za pět let má Liberec šestkrát víc nekuřáckých podniků. A hostů neubylo

V Liberci přibyla řada restaurací, ve kterých se už nekouří. První čtyři přitom vznikly už před pěti lety, dnes je jich už šestkrát víc. Jejich rozmachu pomohl pilotní projekt sítě nekuřáckých podniků ve městě, díky němuž si majitelé ověřili, že o své zákazníky nepřijdou.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Premysl999

25. 11. 2011 20:55
konec smradu doufejme brzy!!!

Jasný, všude jinde v normálním světě to funguje bez smradlavýh kuřáků, jenom tady v Hovnárově furt budeme debatovat, jestli si můžeme vybrat, jestli je nějaká demokracie a jestli ubydou zákazníci.... Já už fakt do hospody ani nechodím kvůli smradu... a jestli hospodský říkají, že to mají odvětraný nebo oddělený nebo že v době oběda se tam nekouří, tak to je furt málo. Už si ty cigarety strčte někam....

0 0
možnosti

S.hort.Y

25. 11. 2011 13:45
Propaganda?

Je pěkné, že se podnikům nesnížili tržby a dokonce je podpořila pojišťovna, ale bude to tak ikdyž se všechny restaurace změní na nekuřácké?

A štamgasti, kteří chodili do restaurací, jež zavedli nekuřácké prostředí, šli jednoduše někam jinam.. Ergo- restaurace, která zakázala kouření nesnížila svůj počet zákazníků, to je dobré, na druhou stranu tímto krokem zvýšila počet zákazníků u konkurence..

Samozřejmě souhlasím s tím, že tam, kde se jí, by se nemělo kouřit.. To ale dnes hodně restaurací řeší tak, že (např.) do 14.h je u nich zákaz kouření a poté si zákazníci mohou kouřit jak chtějí.. Jaký je důvod neudělat novelu stejně?? A klidně od otvíračky do 16h zákaz kouření všude, v ostatní čas ať se majitel podniku sám rozhodne.. Sám chodím rád do jedné restaurace, která to má takto zavedeno (zákaz kouření mají od 11 do 14) a kolem poledne tam není po kouři ani smradu z cigaret ani památky..

0 0
možnosti

LCypher

25. 11. 2011 11:21
Proč ne, ať si každý vybere!

Já do nekuřácké restaurace s dětským koutkem nezajdu ani omylem. A někdo jiný zase nepůjde do zakouřené knajpy. Ale to je v pořádku, každý si můžeme vybrat. Tedy zatím máme všichni právo volby...

0 0
možnosti

jazyk v broskvi

23. 11. 2011 13:46
Vinkolo...

...můžu jedině doporučit! Párkrát jsme tam byli i s dětma, dětský koutek, fajn kuchyně! Ještě chodíme do ZOO ale to už je krapítek jiná cenová kategorie. Na pivko bez smradu z cigár a na sportovní přenosy chodím na hřiště do Machnína k "Pepíčkovi", moc dobrý polotmavý!

0 0
možnosti

hellmuth

23. 11. 2011 12:54
Otázka je zavádějící.

Restauraci bych si vybral nekuřáckou, protože do restaurace chci jít s přítelkyní a zpravidla i s dítětem. Ale hospodu, kam chci večer na pivo, bych si vybral kuřáckou. Otázka ale evokuje to, že existují jen restaurace, ne hospody.

0 0
možnosti

mabizon

23. 11. 2011 12:12
Jenom toto schvaluji.

Na toto se přiznám,jako řidič náklaďáku jsem denně "zpracoval",60 cigaret značky Regálos nebo Ligeros,byly svého času nejlevnější,za 2 Kčs 20ks.V 35 letech infarkt a od té doby nekuřák,dnes po létech nechápu.proč jsem to vlastně dělal.

0 0
možnosti

pescha

23. 11. 2011 12:05
Problém

Jediný problém u nekuřáckých restaurací vídám často právě s nepěknou vůní. Stalo se mi, že jsem z nekuřácké restaurace přišel daleko více zasmraděn, než z kuřácké. A důvod? Přepálený tuk a jiné "umění" z kuchyně, která například nebyla úplně oddělená od jídelní části. Tuto nemilou zkušenost mám npř. ze Ztrát a nálezů, kde je tuším kuchyň neoddělena ani lítačkami od baru.

0 0
možnosti

Neumětel

23. 11. 2011 12:30
Re: Problém

Ten smarad z tuků je i v kuřácké, ale kouř to tisíckrát přerazí.

0 0
možnosti

asik54

23. 11. 2011 11:53
Jen tak dál !

Ačkoli sám jsem kuřák,posezení v nekuřácké restauraci s oblibou vyhledávám ,obzvláště když jdeme se svým  synem ( 9 roků) na oběd.

0 0
možnosti

jaajin03

23. 11. 2011 11:45
super

jen tak dál. kuřácké restaurace nemám ráda

0 0
možnosti

Jirka K.

23. 11. 2011 11:37
a kolik

přibylo kuřackých podniků autora nezajímalo? ;-D

1 0
možnosti