Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Absolventi škol nemají práci. Nejhůř jsou na tom kuchaři nebo kadeřnice

Téměř pět set absolventů středních škol se jen v září přihlásilo v Libereckém kraji na úřad práce. Nejhůře jsou na tom gastronomické obory - například kuchař nebo číšník, ale také kadeřnice. Problém nemají naopak třeba obráběči.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

A10n27e22t22a 29M44a19l88á 6101410615

Nejsem z oboru, ale podle mě si dobrej kuchař najde práci vždycky. Problém je to, co leze z učňáků - co mám známý, tak ty se naučili leda tak škrábat brambory a nosit věci ze skladu. Když na tom byli jo dobře, tak je někdy v závěrečnym ročníku pustili k vaření vývaru... A kdo po škole takovýho kuchaře zaměstná?

+2/0
10.10.2013 14:12

P78e79t10r 17Č51i33h97á38k 7631810624887

Naprostý souhlas, schopná mládež odchází na zkušenou do zahraničí a pak se vrací se zkušenostmi. Proč to říkám? Na učilišti za tři roky učení vyleze kuchař, který umí pouze krájet cibuli až na takové úrovni je české školství v učňovských oborech. Docela smutné

0/0
10.10.2013 15:47

P95a21v57e89l 50O23d36r46a56z15i81l 6724459827670

Tak já jsem docela mimo obor, ale nemají v létě prázdniny? A nejede přes prázdniny spousta provozů, kde by bylo možné jakous takous praxi získat? Aspoň s tím vývarem...?

0/0
11.10.2013 22:05

K38a80r69e80l 12S83t58r19ž76a49n52o23v94s20k83ý 1848325525

Každý svého štěstí strůjcem. Když si někdo myslí, že se uživí jako kuchař, prosím, ať se vyučí. Jenže zeptejte se majitelů hotelů a restaurací, jak je těžké sehnat kvalitního kuchaře, znalce oboru a dříče. Kolik těch zapsaných absolventů má zkušenosti ze zahraničí? Kolik z nich dokáže řídit provoz kuchyně? Kolik z nich se dál vzdělává? Kolik z nich dál sleduje trendy v moderní gastronomii? Tady je kámen úrazu, ne v množství kuchařů. Ekonomika Libereckého kraje stojí na turistickém ruchu, hotelů, penzinů, restaurací je tady jako máku. Ale všude vám udělají přírodní plátek s UHO, hranolky z friťáku a k tomu hrášek z konzervy.

+2/0
10.10.2013 13:24

P37a70v98e92l 97O62d83r27a68z25i94l 6224709357800

A navíc, kolikrát jsou kuchyně v suterénech, uprostřed budovy, není tam signál a kuchtík tak nemůže na Fejsbuk!

0/0
11.10.2013 22:06







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.