- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Hodně štěstí. Dnes stačí k úspěchu malého pivovaru poměrně málo: vařit dobré pivo. Tak jen do toho, dobrých piv není nikdy dost.
Držím palce, ať to dobře začne. Také sklářům, ať se ta výroba udrží a vzkvétá, jenom prosím, pejsky a kočičky nám neberte.
Jinak ale pamatuji i třístupňové pivo, to bylo za protektorátu bez lístků. Za desítku jsem musel odevzdat ústřižek na rohlík. Nosil jsem to pivo jako dítě do kvelbu, dědeček i maminka měli krejčovskou živnost. To víte, že jsem si té pěny potají také líznul...
Docela bych tu 8cku vyzkousel nikdy jsem to nemel a nejde to nikde koupit :) asi bude trochu vodova ale mozna v lete by to nebylo spatny
Dlouhá léta, asi do 1960 bylo 7 stupňové pivo standard. Myslím, že při polní práci nebo na zahradě to bylo ideální, opít se z toho nedalo ale osvěžení to přineslo. Limonády mají moc cukru a ruinují zdraví národa.