- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Patrně znám jiné taliány, takovou výbornou pochoutku k pivu.
V českých zemích se výroba taliánů těší již více než stoleté tradici. Italský řezník Uggé, který se kolem roku 1900 usadil v Rybné ulici na Starém Městě pražském, zde počal vařit tuto specialitu, kterou doposud nikdo neznal. Pověst o světlých neuzených „taliánech“ nebo chcete-li „užovkách“, se rychle rozšířila po celé Praze a zanedlouho se stala velmi oblíbenou „svačinkou“ nejen v metropoli. Základem této „neuzené uzeniny“ je telecí a vepřové maso, které se v podobě větších kostek a masového prátu plní do kvalitních hovězích střívek, ve kterých se poté velmi pomalu vaří.
len dajte pozior, aby sa vám tam nenasáčkoval ing kravčík, csc! na slovensku na mnohých miestach "realizoal protipovodňové opatrenia", minul peniaze a ...
Ale vzdyt tenkrat clovek nevypoustel CO2....to preci nemohly byt povodne.... Aspon tedy podle uplacenych klmatologu....
Překrucujete cizí tvrzení a snažíte se tím dokázat, že máte pravdu. To vypovídá spíše o vás.
Za starých časů měli lidi v hlavě mozek, který dokázali používat. Dnešní mocipáni používají mozek jen na to kde ještě sehnat nějakou tu placenou funkci.