Diskuze

Jáhly, brokolice, špenát nebo cizrna mohou být u dětí i kladnými hrdiny

V jídelně libereckého gymnázia a střední pedagogické školy v Jeronýmově ulici to ve čtvrtek vypadalo jako na nějakém sympoziu. Konal se tu kurz pro vedoucí školních jídelen a kuchaře na téma, jak pro děti připravit neoblíbená jídla tak, aby si na nich rády pochutnaly.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ES

Všechno jsou to dobrá jídla. Když se správně připraví. Něco jiného je vaření na zkoušku v malém, kdy to výborně chutná, a něco jiného to potom vařit třeba pro 300 lidí. Chuť už se někam vytrácí a děti zvyklé na coca colu, hamburgery a hranolky,  nacpané cukry a dochucovadly, toto stejně neocení...

1 0
možnosti
JH

Souhlasím, podobné akce jsou sice chvályhodné, ale děti jíst zdravě nenaučí. Ve školní jídelně prostě pohanku a bulgur jíst nebudou a dorazí se hamburgrem nebo pizzou. Nehledě na to, že vařit pro stovky strávníků s různými chutěmi je nadlidský úkol.

0 0
možnosti