- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Některé možná mají jména. Na 2000 .litru mléka musí mít aspoň 100 krav. To není možné si je všechny pamatovat a poznat.
Kejda od krav? Je-li skot ustájen na podestýlce, tedy pokud pod něj ošetřovatel hodí řekněme 2x denně trochu slámy, žádná kejda vzniknout NEMŮŽE! Vzniká klasický hnůj alias chlévská mrva. Z běžné stáje, které se stavěly na vesnicích už od padesátých let, se hnůj ráno a večer vyhrne na valník a následně vyveze na hnojiště.
Už v době JZD se zvířata ve stájích pojmenovávala. Běžná aktivita zaměstnanců. Stejně tak zvířatům náležela péče (čištění atd.). Vše bylo o přístupu vedení podniku a především o ošetřovatelích. Prostě to bylo v lidech. Když přišel nějaký snědý negramot z osady na východním Slovensku, tak to podle toho s péčí o zvířata taky vypadalo. Personálně dobře obsazené stáje bývaly prostě vzorové. A nemusela to být ani ekofarma. Louky se hnojily hnojem i v letech minulých a umělá hnojiva se pro produkci trávy skutečně nepoužívala.
Článek se prostě povedl. Tolik chovatelsky zcela běžných věcí vydávat za unikát?
Btw. Kejda vzniká jen (především) při ustájení na roštu a je jakousi kaší moči, výkalů, vody a zbytků krmiva. Doporučuji autorovi studijní cestu např. do vepřína SZP na Sychrově.
Zklamu Vás. Ano, kejda je i od krav. Už si po těch letech nevzpomenu, jestli to byla jednička nebo dvojka ve Vysokém, ale tam na roštech byli.
Jsem právní zástupce Šimona Pláničky. Budeme Vás žalovat.
Není to paní Škopková? Z družstva u kterého jde přestavba tak rychle, že už dnes se mají líp než zítra... pozítří...
dneska půjde na jatka Eliška, zítra Irenka a taky Maruška už moc nedojí, ta taky půjde brzy...
víte co jste pane?? Vy jste Průůůduch!!!!