Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Jíst musíme, tak ať je to radost, říká šéfkuchař z oblíbené Prezidentské

Hovězí kližku dělá při sedmdesáti stupních 18 hodin. Ponořenou do sádla, čemuž v gastronomickém slovníku odpovídá pojem konfitovaná. „Tuk je přece nositelem chutí,“ upozorňuje David Třešňák, šéfkuchař z Prezidentské chaty, jež v létě patří v Jizerských horách mezi nejoblíbenější cíle výletníků.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

P51e74t28r 59Č70i15h43á65k 7941180104177

Osobně chodím často. A můžu doporučit a taky doporučuji všem:-)

0/0
5.7.2016 17:53

M34i10r28o65s91l61a87v 65P82a95č29e75s 8350817216822

Za kolik je ten smažený sýr s bramborama a tatarkou na té "Presidentské chatě"?

0/0
7.7.2016 9:09

T17o57m88á39š 87M84a62x39a 5343650255967

V 5 lidech dávat 700 jídel denně... no klobouk dolů 8-o

+1/0
5.7.2016 13:38

G74e72o35r12g 41K50o44m68b23e54r32e42c 9914711456621

asi zajedu, ty jidla vypadaj dobre na tech fotkach viz http://prezidentska.cz/ukazka-z-jidelniho-listku

+1/0
5.7.2016 13:06

H88o65n29z46a 48K27ř68e30n45e74k 7154914594828

Nikdy bych do své restaurace smažák nedal, snad má i nějaké slovo, jako šéfkuchař...Jinak tohle mě vždy na téhle práci deprimovalo. Někde u soukromníka být od nevidím do nevidím. Co z toho života potom člověk má? Teď vařím v kuchyni v jednom ze řetězců a jsem spokojený, 7 - 10 hodin a směny krátký, dlouhý týden a peníze taky dobré. OK, třeba to není ta absolutní gastronomie se vším všudy, ale alespoň mám něco ze života.

+1/−2
5.7.2016 12:18

M96a78r17t65i32n 89P33l82o23c46e25k 8901454672406

Mají to jako práci i koníčka, ty děláš prostě jak ve fabrice u pásu (to není urážka), nedá se to ani omylem porovnat, jsou to dvě naprosto odlišné věco.

+7/0
5.7.2016 12:50

J30a19n 52N19o56v46á73k 6814284

Já to nechápu. Když jsem v něčem dobrý, tak z toho taky něco chci. Být v práci 18 hod a dělat smažáky? Co? Proč? ... Cože?

+1/−1
5.7.2016 10:37

P27e66t17r 12Š21k17o67d31a 5327960624850

Dost smutné, že i dnes jde většina lidí po něčem tak odporném a ubohém jako je smažák. V případě Prezidentské chaty je to možná zbytečně složitým (přitom ale jednoduchým) jídelním lístkem. Strapačky, nastavovaná kaše, pstruh s rizotem, bramborovo-mrkvové pyré, řapíkatý celer,... nad tím budou lidi přemýšlet a nakonec si řeknou, že neví, tak si dají radši to, co znají, co je jim naprosto jasný.

+4/−10
5.7.2016 10:13

M74a61r51t36i20n 78P19l82o71c66e97k 8501624382716

Jako že bys lidi nevěděli co je to řapíkatý celer, strapačky, mrkvove pyré, nebo pstruh?

+2/0
5.7.2016 12:53

H93o83n91z61a 73V81r53á79n57a 5381817564121

Proč hned "odporný... ubohý..." To, že si ho někdo v restauraci dá, není to třeba kvůli tomu, že mu prostě chutná? Někomu chutná smažený sýr, mě třeba smžený květák, nebo celer. To je také odporné a ubohé?

+6/0
5.7.2016 12:58
Foto

T66o15m17á73š 11D41v78o56ř23á47k 3625613816296

Možná je to ubohé, ale já si smažák dám rád...:-)

+10/0
5.7.2016 13:22

T54o45m 23D36v54o82r35n20í28k 4652903542220

Abych parafrazoval Forresta Gumpa - "Ubohemu kazdy ubohy..." Samotny fakt, ze vam smazak nechutna, preci neznamena, ze je odporny, ne? Ja treba ziji v zahranici, kde o necem takovem neslyseli - a smazak je jedno z jidel, ktere pokazde na dovolene v CR dokazi snist v megakvantech... :-) Proste takova jednoducha vec, ale pro mne maximalne chutna. Takze pomalu s tim odsuzovanim! V

+4/0
5.7.2016 14:50

D72a29n72i78e95l 41J56i30r89á46č53e15k 3481110270208

Několikrát jsem tam byl a tomuhle říkáte vyšší patro gastronomie? To chodíte normálně do mekáče či kfc nebo do nádražních bufetů??? Ano, vaří tam dobře a přesně takhle by měli vařit v každé hospodě a bylo by to super. Ale jako říkat tomuhle vyšší patro gastronomie je fakt zoufalost a nebo placená reklama. Na vyšší patro gastronomie si musíte zajet minimálně do Prahy do Cotto Crudo, Alcronu, Coda, Belleuve, Terasa u Zlaté studně a podobně... to nic proti Prezidentské chatě, vaří tam opravdu dobře, ale přesně tak, jak by se vařit mělo a nazývat vyšším patrem to, co by mělo být standardem, je opravdu mimo.

+8/−9
5.7.2016 9:37

M58a80r42t18i89n 97S66k84á18l18a 8764157348588

Jenže jak vidíš, i když se kuchař snaží, tak průměrnej Čecháček se tam stejně jde nažrat řízku nebo smažáku... já to nechápu, tyhle věci jsem hltal ve dvaceti, ale snad dospělý člověk by měl mít touhu objevovat nové zajímavé chutě a dávat si laskominy, které nikdy neměl... ale holt asi ne.

+13/−5
5.7.2016 9:49

J86o82s64e87f 72Č17i22h29á51k 7131109850456

Dát si kus masa znamená být průměrný?

0/0
5.7.2016 11:02

K55l25á68r69a 74T26r43n23k40o42v67á 3384189414989

Snad kdybyste se nejprve naučil významu slov.

0/−1
5.7.2016 13:58

J71a83n 21H14a26v88r59d17a 3596334412576

Skálo, ty jsi určitě nadprůměrný čechacek, kvalita se nedá přehlédnout.

+1/0
6.7.2016 9:10

V45á41c47l29a77v 56J40í38r76a 5762197152315

A jéje, pan Charles Duchemin v přestrojení za pana Daniela si odskočil z Cotto Crudo do Jizerek. Kdo jezdí na dlabanec do Práglu přece nemůže uznat snahu o kvalitu nějakého kuchtíka z horské boudy. Jen na okraj. Čtu názory čtenářů IDnes. A kdyby někdo na Liberecku sestrojil slepici snášející zlatá vejce, vždycky je shozen světaznalými odborníky, kteří vědí, že... Bohužel, to je typické snad opravdu jen pro Liberecko. Tolik na okraj:-/

+5/−1
5.7.2016 10:29

D23a53n70i93e14l 79J22i82r79á71č16e71k 3621660670978

To jste úplně mimo, já nepíšu, že neuznávám jeho kvality, naopak píšu, že tam vaří dobře a že by takhle měli vařit v každé hospodě, ale sorry vyšší patra gastronomie tohle opravdu nejsou, za tím si stojím. Jestli chce někdo vyšší patra gastronomie, tak musí do cotto crudo nebo alcronu a jestli chce nejvyšší, tak musí bohužel mimo ČR.

0/−1
5.7.2016 13:01

D83a40n92i96e17l 37J91i27r88á96č44e13k 3601850870138

Děcka mínusy se nechte od cesty, mě jsou ukradený a sami tím o sobě dáváte vedět, že na oběd chodíte do bufetu a průměrná hospoda je pro vás gastronomické porno ;-D;-D

0/0
6.7.2016 0:34

V49á96c53l36a92v 49J61í48r10a 5632477332195

Ale no tak, pane Jiráčku. My už teď opravdu věříme, že jste přes gastronomii odborník:-)

0/0
6.7.2016 11:11

L37i60b67o43r 93F72i25l32á26k 8276729556266

Těší mě, že díky svému šéfovi si můžu každý půlrok koupit do kuchyně něco nového.“

--------------

Třeba pět litrů fritovacího oleje..........Jo, takovým nadšencům fandím.R^

+2/−13
5.7.2016 7:53

P66a21v39e60l 43H78r17á68d48e52k 9387161409

Pokud byste si pořádně přečetl článek, nebo navštívil tuto chatu a přečetl si jídelní lístek, zjistil byste totiž, že v podstatě fritovací olej ani nepotřebuje k vaření. To vše ale za předpokladu, že jste alespoň trochu inteligentní, což zjevně nejste ;-D

+9/−1
5.7.2016 10:06







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.