Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Jíst musíme, tak ať je to radost, říká šéfkuchař z oblíbené Prezidentské

Hovězí kližku dělá při sedmdesáti stupních 18 hodin. Ponořenou do sádla, čemuž v gastronomickém slovníku odpovídá pojem konfitovaná. „Tuk je přece nositelem chutí,“ upozorňuje David Třešňák, šéfkuchař z Prezidentské chaty, jež v létě patří v Jizerských horách mezi nejoblíbenější cíle výletníků.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

P19e20t17r 38Č47i38h30á12k 7121380244287

Osobně chodím často. A můžu doporučit a taky doporučuji všem:-)

5.7.2016 17:53

M61i37r34o30s25l57a16v 36P10a71č62e24s 8130317526442

Za kolik je ten smažený sýr s bramborama a tatarkou na té "Presidentské chatě"?

7.7.2016 9:09

T21o11m16á47š 40M92a46x43a 5223710475487

V 5 lidech dávat 700 jídel denně... no klobouk dolů 8-o

5.7.2016 13:38

G19e17o49r84g 60K50o78m59b39e39r28e78c 9184921616101

asi zajedu, ty jidla vypadaj dobre na tech fotkach viz http://prezidentska.cz/ukazka-z-jidelniho-listku

5.7.2016 13:06

H12o46n65z67a 86K98ř16e71n82e64k 7594314854888

Nikdy bych do své restaurace smažák nedal, snad má i nějaké slovo, jako šéfkuchař...Jinak tohle mě vždy na téhle práci deprimovalo. Někde u soukromníka být od nevidím do nevidím. Co z toho života potom člověk má? Teď vařím v kuchyni v jednom ze řetězců a jsem spokojený, 7 - 10 hodin a směny krátký, dlouhý týden a peníze taky dobré. OK, třeba to není ta absolutní gastronomie se vším všudy, ale alespoň mám něco ze života.

5.7.2016 12:18

M32a21r72t23i38n 33P23l25o93c23e13k 8581594592376

Mají to jako práci i koníčka, ty děláš prostě jak ve fabrice u pásu (to není urážka), nedá se to ani omylem porovnat, jsou to dvě naprosto odlišné věco.

5.7.2016 12:50

J87a11n 63N27o64v14á78k 6854474

Já to nechápu. Když jsem v něčem dobrý, tak z toho taky něco chci. Být v práci 18 hod a dělat smažáky? Co? Proč? ... Cože?

5.7.2016 10:37

P95e72t50r 80Š97k61o44d17a 5767730784960

Dost smutné, že i dnes jde většina lidí po něčem tak odporném a ubohém jako je smažák. V případě Prezidentské chaty je to možná zbytečně složitým (přitom ale jednoduchým) jídelním lístkem. Strapačky, nastavovaná kaše, pstruh s rizotem, bramborovo-mrkvové pyré, řapíkatý celer,... nad tím budou lidi přemýšlet a nakonec si řeknou, že neví, tak si dají radši to, co znají, co je jim naprosto jasný.

5.7.2016 10:13

M91a28r69t50i37n 87P17l42o53c70e15k 8911674332146

Jako že bys lidi nevěděli co je to řapíkatý celer, strapačky, mrkvove pyré, nebo pstruh?

5.7.2016 12:53

H10o93n97z87a 68V93r17á18n59a 5471757294301

Proč hned "odporný... ubohý..." To, že si ho někdo v restauraci dá, není to třeba kvůli tomu, že mu prostě chutná? Někomu chutná smažený sýr, mě třeba smžený květák, nebo celer. To je také odporné a ubohé?

5.7.2016 12:58

T72o32m60á97š 25D30v21o36ř84á29k 3715853186446

Možná je to ubohé, ale já si smažák dám rád...:-)

5.7.2016 13:22

T19o18m 64D18v37o37r56n52í48k 4522693772120

Abych parafrazoval Forresta Gumpa - "Ubohemu kazdy ubohy..." Samotny fakt, ze vam smazak nechutna, preci neznamena, ze je odporny, ne? Ja treba ziji v zahranici, kde o necem takovem neslyseli - a smazak je jedno z jidel, ktere pokazde na dovolene v CR dokazi snist v megakvantech... :-) Proste takova jednoducha vec, ale pro mne maximalne chutna. Takze pomalu s tim odsuzovanim! V

5.7.2016 14:50

D93a39n11i56e29l 78J57i94r76á51č83e29k 3451720160848

Několikrát jsem tam byl a tomuhle říkáte vyšší patro gastronomie? To chodíte normálně do mekáče či kfc nebo do nádražních bufetů??? Ano, vaří tam dobře a přesně takhle by měli vařit v každé hospodě a bylo by to super. Ale jako říkat tomuhle vyšší patro gastronomie je fakt zoufalost a nebo placená reklama. Na vyšší patro gastronomie si musíte zajet minimálně do Prahy do Cotto Crudo, Alcronu, Coda, Belleuve, Terasa u Zlaté studně a podobně... to nic proti Prezidentské chatě, vaří tam opravdu dobře, ale přesně tak, jak by se vařit mělo a nazývat vyšším patrem to, co by mělo být standardem, je opravdu mimo.

5.7.2016 9:37

M73a86r60t83i73n 45S32k51á12l65a 8204657638938

Jenže jak vidíš, i když se kuchař snaží, tak průměrnej Čecháček se tam stejně jde nažrat řízku nebo smažáku... já to nechápu, tyhle věci jsem hltal ve dvaceti, ale snad dospělý člověk by měl mít touhu objevovat nové zajímavé chutě a dávat si laskominy, které nikdy neměl... ale holt asi ne.

5.7.2016 9:49

J33o50s71e80f 67Č66i16h26á77k 7551169860886

Dát si kus masa znamená být průměrný?

5.7.2016 11:02

K38l17á22r59a 84T72r32n13k79o62v92á 3384169774279

Snad kdybyste se nejprve naučil významu slov.

5.7.2016 13:58

J82a83n 56H15a91v20r40d28a 3646504482646

Skálo, ty jsi určitě nadprůměrný čechacek, kvalita se nedá přehlédnout.

6.7.2016 9:10

V22á91c28l93a76v 56J66í76r45a 5242767812575

A jéje, pan Charles Duchemin v přestrojení za pana Daniela si odskočil z Cotto Crudo do Jizerek. Kdo jezdí na dlabanec do Práglu přece nemůže uznat snahu o kvalitu nějakého kuchtíka z horské boudy. Jen na okraj. Čtu názory čtenářů IDnes. A kdyby někdo na Liberecku sestrojil slepici snášející zlatá vejce, vždycky je shozen světaznalými odborníky, kteří vědí, že... Bohužel, to je typické snad opravdu jen pro Liberecko. Tolik na okraj:-/

5.7.2016 10:29

D51a44n47i77e49l 77J87i13r22á87č70e76k 3881140150818

To jste úplně mimo, já nepíšu, že neuznávám jeho kvality, naopak píšu, že tam vaří dobře a že by takhle měli vařit v každé hospodě, ale sorry vyšší patra gastronomie tohle opravdu nejsou, za tím si stojím. Jestli chce někdo vyšší patra gastronomie, tak musí do cotto crudo nebo alcronu a jestli chce nejvyšší, tak musí bohužel mimo ČR.

5.7.2016 13:01

D12a29n48i54e53l 67J61i40r97á80č45e87k 3831490360268

Děcka mínusy se nechte od cesty, mě jsou ukradený a sami tím o sobě dáváte vedět, že na oběd chodíte do bufetu a průměrná hospoda je pro vás gastronomické porno ;-D;-D

6.7.2016 0:34

V78á69c76l43a57v 69J23í15r11a 5852727242395

Ale no tak, pane Jiráčku. My už teď opravdu věříme, že jste přes gastronomii odborník:-)

6.7.2016 11:11

L89i63b67o95r 98F56i20l70á10k 8556319956916

Těší mě, že díky svému šéfovi si můžu každý půlrok koupit do kuchyně něco nového.“

--------------

Třeba pět litrů fritovacího oleje..........Jo, takovým nadšencům fandím.R^

5.7.2016 7:53

P15a41v51e81l 92H48r77á87d12e41k 9527141959

Pokud byste si pořádně přečetl článek, nebo navštívil tuto chatu a přečetl si jídelní lístek, zjistil byste totiž, že v podstatě fritovací olej ani nepotřebuje k vaření. To vše ale za předpokladu, že jste alespoň trochu inteligentní, což zjevně nejste ;-D

5.7.2016 10:06







Najdete na iDNES.cz