Diskuse k článku

Maso pečené přes noc se úplně rozpadá. Náhražky odmítám, říká kuchař

Jde to i bez polotovarů a prášků. O tom je přesvědčený mistr kuchař Pavel Vedral, který navštívil Mateřskou školu Sídliště v Liberci-Vratislavicích. Tamním kuchařkám dal řadu tipů, jak pro děti vařit zdravě a bez umělých přísad.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

M92i71l87e88n93a 57K94l81o65u94č42k39o64v39á 2636650566182

Laicky dotaz - všechny školky mají konvektomaty?

+4/0
20.9.2017 8:39

T63o79m95á14š 60K30l55í49m70a 4904467133393

Laicky dotaz a proc je nemaji :D kdyz to jak vidite usetri hoooodne prace??? a i kvalita je jinde

0/0
20.9.2017 10:35

M80i16l18e28n79a 80K37l63o22u54č17k29o11v86á 2296620726902

Jste mě nepochopil. To nebyla ironie, fakt jsem to jen chtěla vědět. Teď jsem koukla na ceny. Nic levného. A jestli pan kuchař předvádí maso pečené v konvektomatu, a přitom ho má málokterá školka, tak to není umění radit.

0/0
20.9.2017 10:48

M72a68r61t16i36n 11M95u67s36i68l 4470181343901

Mileno, máte pravdu. Konvektomaty nemá ani leckterá liberecká školní jídelna. Na místě je otázka, zda opravdu každá školka a škola musí mít kuchyni, když připraví mnohdy jen pár porcí. A přitom potřebuje vybavení a personál. Neříkám, že mají vznikat mamutí vývařovny.Ale proč by jedna školka nemohla navařit pro dvě, tři okolo, to jsem nepochopil.

+2/0
20.9.2017 11:13

M28i91l12e57n58a 30K44l84o75u80č10k66o51v95á 2406280676302

Nejspíš by hygiena nedovolila převážet zboží v nadobach a pak znovu ohrivat. Ať pan kuchař predvede svoje umění s normálním vybavením, ale ne jeden den, ale aspoň měsíc.

0/0
20.9.2017 11:30

P17e28t55r 39A70g29u98l80á27r 4837228100934

Rozdíl mezi restaurací a školkou je prostý. Jedno je komerční a jedno nezisková organizace. Ony by ty konvektomaty pro všechny školky stály miliardy korun. A kde je chcete vzít? REstauratér si na to půjčí a pak to splácí ze zisku.

0/0
20.9.2017 11:11

M74i46l81e38n81a 94K26l15o23u69č38k82o84v34á 2366430546712

Právě proto, pak takový článek je výsměchem pro školky, které si musí vystačit s kastroly.

0/0
20.9.2017 11:32

A94n50t78o86n27í71n 72S62v41o38b58o49d27a 3114623809152

když začnu péct maso v sedm, tak je v jedenáct perfektní i v obyčejné horkovzdušné troubě, třeba hovězí kližka na koření, jen se musí otáčet po 30 minutách nebo častěji, při vaření se nesmí spěchat

+1/0
20.9.2017 15:13

P91e14t23r 12A45g72u13l11á14r 4847108860434

On to ten pan Vedral teké nejspíše nedělá proto, že by chtěl posouvat školkovou gaestronomii. Je to docela známá figura. Dvakrát se mihl v Ano, šéfe. Má za sebou nějaké soutěže. Nejspíše je to trošku exhibicionista, což nemyslím pejorativně a snaží se udělat kariéru přes média.

+1/0
20.9.2017 17:52

P74e54t82r 38A50g14u53l94á58r 4647658190414

To je ten pán "zblázněnej Vedral", co při posledním setkání s Pohlreichem usmažil mražené krevety v těstíčku a nalil kolem nich z flašky sladkokyselou omáčku s hromadou "chemie"? S nadživotním portrétem na štítu hospody/kina? Jak koukám, tak ani tam se mu nedařilo a restarace v Kosmonosích je zavřená... Tak to je dobře, že už začal normálně vařit. A je i dobře, že dělá osvětu.

+2/0
20.9.2017 7:56

J83i76ř64í 30D20v81o32ř53á30k 2514491578

Konvektomat je už běžná věc ,která ušetří v restauraci čas.Ovšem je to jen stroj takže určitě je třeba kontrola při provozu.Nečumíme jak do trouby ;-D ale čas vypnutí je třeba zkontrolovat.Není přece problém když to jeden poučený kuchtík pohlídá.

+2/−2
20.9.2017 7:56

P92e15t15r 82V25e67s86e61l53ý 7934835934438

To už je jednodušší čas vypnutí nastavit a neplatit někoho, aby přes noc hlídal konvektomat.

+8/0
20.9.2017 8:20

M71a22r75k61é95t55a 58Ž46e36m41l29i34č48k64o89v15á 1214300343413

Proč by měl konvektomat někdo hlídat? Pokud umíte nastavit čas a teplotu, hlídat jej nemusíte.

+9/0
20.9.2017 8:29
Foto

L88u91b20o48š 88H74a49n96u31s 4787397811792

Vy toho o konvektomatech mnoho nevíte, zdá se.

0/−1
20.9.2017 8:44

K35a76t19e19ř76i68n54a 93F98e56n77c73l63o89v28á 8323717488823

Je super, že mají kuchařky snahu se učit novým věcem.

V naší školce vaří tak nějak "normálně", často to voní naprosto luxusně, ale už byly i perly typu fleky s tvarohem. Ale ať uvaří cokoliv, naše mladá to bez mrknutí sní. A doma dělá u každého jídla divadlo. Už jsem říkala ve školce paní kuchařce, že půjdu k ní do učení :-D

+7/0
20.9.2017 7:54

A62l68e12š 81K29o64t22l17á79r 6196483147612

Konvektomaty mají funkci které se říká pěkně hezky česko - anglicky "holdování" . Peče se asi 16 hodin (podle masa) na teploty v rozmezí cca 72 - 85 °C.

Nebo se dá pěct tzv. na jehlu, což je teplotní sonda zabodnutá do středu masa a po dosažení požadované teploty se kovektomat sám vypne.

Při použití holdování je maso i šťáva opravdu mnohem lepší.

+9/0
20.9.2017 7:23

Š52á68r38k22a 94M11a52t64y85á93š92o63v69á 1241205582779

kuchařky jsou vyučený a neumí vařit? nevzdělávají se? To i ti amatéři pečou maso přes noc....

jen by mě zajímalo,jak nechaj ve školce bez dozoru péct maso..max .tak do prvního průšvihu...

0/−17
20.9.2017 6:52
Foto

R98i17c90h97a26r65d 73P36o88l21á55š47e24k 9894183730229

pokud si to přečtete pořádně, tak konvektomat má spoustu funkcí a jedna z nich je i kdy se sám vypne.

+8/0
20.9.2017 7:10
Foto

R74i47c59h92a58r52d 80P20o14l25á87š36e11k 9524913680599

jo a jestli si myslíte, že se to maso peče na 250 stupňů a za chvíli se z něj bude kouřit, tak to opravdu ne. To maso se peče na nízkou teplotu a těžko samo chytne.

+6/0
20.9.2017 7:12

T69o15m53á96š 53Š51a71p48o67v21a41l19o48v 2794134559951

mě naopak z článku přijde, že se vzdělávají, vždyť to je hlavní sdělení článku...

+21/0
20.9.2017 7:39

K12a45t21e28ř15i57n48a 27F16e61n58c48l62o20v13á 8543547398473

Zásah, potopená loď :-D

+7/0
20.9.2017 7:44

M67a67r76k92é18t30a 20Ž83e69m77l93i75č17k33o54v55á 1894330483513

Pomalu pečené maso není žádná novinka. Nízká teplota, nastavený čas a k žádném průšvihu nedojde. A maso je fakt super. Dělám takto hovězí, kačenu nebo krůtu už roky a zcela bez problémů.

+2/0
20.9.2017 8:33
Foto

L98u95b58o36š 44H20a89n28u58s 4307157931352

Že vy jste si přečetla jenom nadpis, co?:-)

+1/−1
20.9.2017 8:47

R38o43m67a27n 19S84o47u63č56e37k 1662815410389

amatéři pečou maso přes noc a bdí u toho?

vzpamatujte se

0/0
20.9.2017 9:57

Najdete na iDNES.cz